Brick House

Hulp bij alcohol- en middelenafhankelijkheid en ondersteuning aan familieleden

Met wie hebt u te maken?

Drs. Karin van der Heijden is oprichter en eigenaar van Brick House Verslavingszorg. Zij is in 1962 geboren in Eindhoven en woont en werkt in Amsterdam. Na het afronden van haar doctoraal studie kunstgeschiedenis (1988) heeft zij twaalf jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Naast dit werk studeerde zij aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen (voorheen SPSO, Stichting Psychosociale Opleidingen te Utrecht) en is in 1999 afgestudeerd in de richting Psychosociaal Werk. Karin werkt nu al vele jaren binnen de justitiële verslavingszorg. Daar heeft zij geleerd om mensen met problematisch middelengebruik op vriendelijke én professionele wijze te motiveren tot gedragsverandering.

"Ik ben goed in het omgaan met weerstand en zou deze kennis en ervaring ook willen overdragen aan familieleden, wanneer zij tegen die weerstand voor verandering aanlopen. Ik ben geen voorstander van een 'overval-methode', waarbij mensen voor het blok gezet worden en tot verandering worden geforceerd zoals je tegenwoordig wel ziet in TV programma's. De methodes die ik gebruik zijn wetenschappelijk onderbouwd en op een vriendelijke manier werkzaam. De keuze tot verandering komt dan uit de persoon zelf en is duurzamer".


Professioneel en discreet


Brick House vindt het van belang om behandelresultaten te meten, zodat het resultaat kan worden vergeleken met andere instellingen en behandelingen. Metingen die gedaan worden voor evaluatie en eventueel bijsturing van de behandeling zullen volledig anoniem verwerkt worden.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat Brick House privacy hoog in het vaandel heeft. Uw gegevens worden niet opgenomen of geregistreerd in elektronische patiëntendossiers.